Klik LMS

Leer Management Systeem

Het eerste LMS waar je vanuit 1 systeem kunt werken

Het Klik LMS is een gebruiksvriendelijk leermanagement systeem dat jou inzicht en overzicht biedt. Het Klik LMS biedt een compleet pakket van functionaliteiten en integreert met veel andere systemen zoals LAS, roostering, digitale leermiddelen van de educatieve uitgevers, digitale toetsen en platforms zoals Microsoft en Google.

 

We hebben het zo simpel en efficiënt mogelijk gemaakt. Het Klik LMS is het eerste systeem dat alles overzichtelijk op één plek heeft. Dit stelt jou in staat om vanuit 1 systeem te werken, wat meer rust en overzicht geeft.

 

Het Klik LMS bestaat uit zes modules die je onafhankelijk van elkaar kunt gebruiken, of kunt combineren. Dit maakt het ook mogelijk om het Klik LMS stapsgewijs te introduceren, wat vaak veel beter werkt. Je betaalt vanzelfsprekend alleen voor de modules die je gebruikt.

Wat biedt het Klik LMS?

Stapsgewijze implementatie

Je kunt het Klik LMS stapsgewijs in jouw school introduceren. Jij en jouw collega’s kunnen dan in jullie eigen tempo rustig en gecontroleerd gebruik maken van alle voordelen die het Klik LMS biedt. Onze ervaring leert dat dit de kans op succesvolle toepassing vergroot.

Datagedreven onderwijs

Het Klik LMS heeft voor elke school een eigen database. De opgeslagen data is en blijft eigendom van jouw school. Via dashboards en overzichtsschermen hebben jij, jouw collega’s, de leerling en ook ouders/verzorgers toegang tot belangrijke informatie als voortgang en beoordelingen. Ook is er een dashboard beschikbaar voor de schoolleiding over de prestaties per klas, leerjaar of de hele school.

Klik Basismodule

De Klik Basismodule is het hart van het Klik LMS. Hierin staan planning, communicatie en beheer centraal. Voor de leraar en leerling komt alles samen in de agenda van waaruit ze werken en een compleet overzicht hebben van dagelijkse taken, afspraken en (indien gekoppeld) hun rooster.

 

De beheerder heeft controle over de basisconfiguratie, het gebruikersbeheer en de koppelingen met andere digitale systemen, waarbij (data-)veiligheid & privacy (ISO 27001) gewaarborgd zijn. Notificaties en communicatie (release per schooljaar 2024-2025) maken het voor gebruikers mogelijk om binnen het hele systeem met elkaar informatie uit te wisselen.

Klik Coachen
(optionele module)

De module Klik Coachen ondersteunt de mentor, coach, studiebegeleider of -adviseur. Je kunt leerlingen (periodiek) uitnodigen voor een gesprek en je legt de gesprekken en afspraken over hun ontwikkeling of studievoortgang vast in het systeem. Zo kan je het algemeen welbevinden en de ontwikkeling van elke leerling goed monitoren.

Klik Leren
(optionele module)

Start direct met lesgeven
Omdat wij alles hebben voorbereid, kan jij meteen aan de slag! Elke vaksectie krijgt een onderwijsplanning per schooljaar, periode, maand, week of dag, zodat je gemakkelijk en verantwoord het schooljaar kunt voorbereiden. Met het Klik LMS is het een stuk makkelijker om te differentiëren, maatwerk te leveren of te personaliseren.

 

Leerdoelenstructuur
De module Klik Leren heeft voor de meeste vakken een uitgewerkte leerdoelenstructuur beschikbaar. Wij hebben die gekoppeld aan de normensets van de overheid, waardoor je zelf kunt checken of je aan alle wettelijke eisen voldoet.

 

Mapping van de bekendste methodes
We bieden voor vele van de meest gebruikte en populaire methodes de leerdoelenstructuur, waarbij de methodes op het niveau van paragraaf of opdracht zijn gekoppeld aan de leerdoelen.

 

Diepe integratie met digitale methodes
Door het gebruik van deeplinks hebben we voor de meeste methodes een integratie met de digitale platforms van de educatieve uitgevers. Je kan (met een digitale licentie) vanuit ons systeem direct naar de juiste paragraaf van de methode.

 

Leerlingen nauwkeurig volgen en concrete feedback geven
Met jouw leraren dashboard kun je jouw leerlingen nauwkeurig volgen en concrete feedback geven, wat hun leerprestaties bevordert. Vanzelfsprekend kan je een rapportage (cijferlijst) met jouw leerling en zijn ouders/verzorgers delen.

Klik Ontwerpen
(uitbreidingsmodule op Klik Leren)

Voor de vakgroepen en leraren die geen methode gebruiken of met eigen leermateriaal werken hebben we speciaal Klik Ontwerpen ontwikkeld. Je hebt de volledige vrijheid om voor jouw vak je eigen jaarplanning en leerlijn te ontwerpen. Je kan eigen leerdoelen toevoegen, een studiewijzer maken en zelfs eigen leermateriaal ontwikkelen. Zo bied je alle vakken op dezelfde plek en op dezelfde manier aan. Heel overzichtelijk en duidelijk voor jullie leerlingen.

Klik Beoordelen
(uitbreidingsmodule op Klik Leren)

De module Klik Beoordelen biedt een variatie aan beoordelingsmogelijkheden. Dankzij de leerdoelenstructuur kan je ook beoordelen op leerdoelen, waardoor je gerichte kwalitatieve feedback aan de leerling kan geven. Omdat er een koppeling is met de normensets van de overheid, kan je jouw beoordeling goed onderbouwen en verantwoorden. Klik Beoordelen ondersteunt zowel formatief als summatief beoordelen.

Klik Dashboard
(uitbreidingsmodule op Klik Leren of Klik Coachen)

Het Klik LMS heeft voor elke school een eigen database waarin de opgeslagen data eigendom is en blijft van jouw school. Je kan vrij over de data beschikken om uitgebreide analyses te maken en inzichtelijke rapportages samen te stellen. Dankzij de standaard dashboards heb je als schoolleider overzicht over de prestaties per klas, leerjaar of de hele school. Met deze informatie kan je jouw school effectief leiden en jezelf met vertrouwen verantwoorden.

Mogelijkheden Klik LMS

Het Klik LMS biedt overzicht over al jouw leerlingen als mentor, coach en vakdocent. Ook biedt het de mogelijkheid om coachgesprekken vast te leggen en oog te houden op de voortgang en reflectie van elke leerling. Het Klik LMS biedt kant en klare jaar- en weekplanningen die je naar wens kunt aanpassen. Leerlijnen zijn door ons Curriculum team al ingevuld, maar deze zijn aan te passen zodat ze in jouw lesplan vallen. Benieuwd naar alle mogelijkheden in het Klik LMS?

 

Vraag de brochure aan of neem contact op met onze medewerkers.