Klik Academie

Rijke, multimediale leeromgeving

Zelf met elkaar de basis op orde houden

De Klik Academie is een rijke, multimediale leeromgeving met zes online trainingen voor schoolleiders, leraren en andere collega’s. Vol met praktijkvoorbeelden, theorie, oefeningen, tips van collega’s, sjablonen en gadgets om te werken aan jullie basis.

Wat biedt de Klik Academie?

Doeltreffende leerervaring

Per module zijn er concrete leerdoelen en criteria geformuleerd, zodat je precies weet wat je per leerroute gaat leren. In de Klik Academie zijn de leerinhouden in behapbare stukjes opgedeeld. Kilometers­lange teksten zul je dus niet aantreffen, wel eenvoud en overzicht met heldere illustraties, video’s, teksten en gerichte opgaven. Zo is er voor ieder wat wils.

Online trainingen en modules

De Klik Academie kent de volgende online trainingen:

 

  • Leerdoelgericht coachen
  • Leerdoelgericht handelen
  • Leerdoelgericht lesgeven en handelen
  • Formatief evalueren
  • Coachend leiderschap

 

Daarnaast zijn er kortere online modules over bijvoorbeeld differentiatie die de komende tijd worden aangevuld met modules over actuele onderwerpen.

Zelf je eigen collega’s inwerken en opleiden

Jullie eigen interne trainers kunnen met behulp van de Klik Academie nieuwe collega’s goed inwerken en zittende collega’s ondersteunen bij het onderhouden van hun kennis en vaardigheden.

 

Een voordeel hiervan is, dat je geen externe trainers hoeft in te huren. Dat scheelt geld. Bovendien versterkt het het draagvlak voor het schoolbeleid en de eenheid in jouw team als collega’s opgeleid en ingewerkt worden door collega’s.

Mogelijkheden in de Klik Academie

De Klik Academie is leerdoelgericht ingericht en heeft heldere leerlijnen. De focus ligt op leerdoelgericht lesgeven en coachen. De module bevat video’s met praktijkverhalen, oefeningen, op maat gemaakt beeldmateriaal, gebruiksklare gadgets en duidelijke teksten. Daarnaast is het mogelijk van elkaar te leren door een discussie functionaliteit. Klik biedt zowel begeleiding op afstand, als trainingen op locatie.


 

Benieuwd naar alle mogelijkheden in Klik Academie? Vraag de brochure aan of neem contact op met onze medewerkers.