Training

succesvol veranderen

Leidinggeven in transitie

Deze begeleiding helpt jou om de verandering naar leerdoelgericht onderwijs, passend bij jouw school, zelf te kunnen begeleiden. Afhankelijk van de fase van verandering waarin je als schoolorganisatie staat, leer je een veranderklimaat te scheppen. Ook leer je hoe je de verandervisie in de school communiceert en hoe je de organisatie daarvoor uitrust, om vervolgens de verandering te borgen en te verankeren.

 

Op jouw rol als veranderaar krijg je begeleiding van een expert die je ondersteunt in jouw ontwikkeling en je eigen persoonlijke leiderschap. Waarom springt de een in het diepe zonder te weten waar we precies heen gaan en blijft een ander op de kant staan? In deze training ga je aan de hand van casuïstiek aan de slag met ‘veranderkunde’. Wat doet een verandering met mensen en hoe kun je een transformatie succesvol begeleiden met oog voor alle betrokkenen? Hoe haal je gezamenlijk de eindstreep?

 

Doelen van de training

  • Je schept een veranderklimaat waarin de kaders helder zijn en het team zich veilig voelt om te kunnen leren.
  • Je kent je eigen sterke en zwakke punten als manager en als leidinggevende in een verandering.
  • Je begrijpt de verschillende verandermodellen en kunt deze toepassen in de veranderpraktijk.
  • Je ontwikkelt visie en strategie en vertaalt deze naar concreet gedrag.
  • Je hebt inzicht in jouw specifieke rol als veranderaar en voorleeft concreet gedrag passend bij een lerende organisatie.
  • Je vormt een leidende coalitie in de juiste samenstelling, op basis van vertrouwen, met gezamenlijk doel en passend gedrag.
  • Je herkent verschillende fasen in een verandering en handelt daarnaar.

 

Praktische informatie
Doelgroep: schoolleiding, projectleiders, veranderaars in de school
Duur: 6 dagen (8u per bijeenkomst)
Capaciteit: tot 12 personen
Waar: op locatie of online
Wanneer: in overleg